#18819

Fotografiets information

Fotografens namn & adress
Anna Thunell
Ange vad fotografiet föreställer
Ägaruppgifter
Maud Sjöberg, Sundsvall
Uppladdare
Anders Nylander
(Kontaktuppgifter saknas. Är detta din bild?)
Uppladdarens fotografier
Uppladdad
2003-06-22 07:12:24
Tillhör album
Okänd kvinna. Ur samma album som #18816 från Indals-Liden Y.

Kommentarer (4)

Bernhard Johansson

Anna, gift Thunell och boende i Ryllshyttan år 1900, med barnen Beda Dorotea (född 1898) och Anna Vilhelmina (född 1897), är själv född i St. Skedvi 1872, och sålunda inte identisk med fotografen Anna Thunell i Kristianstad. En liten komplikation i sammanhanget är att denna Beda Dorotea (1898-1977) var ogift enligt Sveriges dödbok ver. 3. Kan detta stämma, Petra? Källa: Folkräkningen 1900, Källna (L) hfl 1883-1895.
Petra Thunell

Sökte på mitt efternamn Thunell och fick upp denna sida. Jag vill bara kommentera, att jag har hört talas om att min farmors mor, Anna Thunell, arbetade som fotograf i Falun i början av seklet. Min farmor var född 1896 (tror jag). Hon hette Beda Dorotea och hade tre syskon som jag vet om Mina, Folke och Sven. Vet inte om detta kan vara någon upplysning av värde.
Peter Karlsson

Fast nu fann jag faktiskt en fotograf <B>Anna Thunell</B> i folkräkningen! -Hon finns 1890 i Bolestad, Källna församling, Kristianstads län. (Född 1865 i Källna) och att hon skulle ha kunnat haft något att göra uppåt Dalarna framåt sekelskiftet går väl inte att utesluta.. Men då det finns Tunells i just Ryllshyttan (och som är födda i Dalarna) så behöver det ju inte vara hon alls heller.
Peter Karlsson

Ryllshyttan ligger i Garpenbergs socken, Hedemora kommun, Dalarna - så jag placerar in det under Dalarna. Folkräkningen avslöjar också ett par Tunell-familjer i just Ryllshyttan, Garpenberg. Fotografen skulle kunna vara Anna Johansdotter (gift Tunell) född 1872 i Stora Skedvi och gift med arbetaren Johan Fredrik Tunell, född 1867 i Ål. De bor i Ryllshyttan åtminstone 1900. En dotter Anna i denna familj född 1897 samt en Anna i en annan Tunellfamilj i Ryllshyttan född 1890 tror jag är lite för unga för att kunna vara fotografen i detta fall..
Kommentar

Kan du identifiera en person på bilden? Ange då gärna källan till informationen.



Sök i Porträttfynd

Sök bilder utifrån motiv

Jämför med annat fotografi

Jämför med annat fotografi