#44126

Fotografiets information

Fotografens namn & adress
P. Hoffstad, 395 Milwaukee Ave.
Tryckt information på fotografiets baksida
Saknas
Ange vad fotografiet föreställer
Ägaruppgifter
Kerstin Hultman
Uppladdad
2005-04-02 14:17:47
Tillhör album
*UPPDATERAT*
Otto Westerholm på bilden - läs mer i kommentarerna.

Eventuellt är detta Hjalmar Johanssons bror som flyttade till USA. Har inget namn på honom. På baksidan står med handstil "[Cosufeliments] of Otto Westerholm Till Johan Hanson Lilla Askö". Kan det vara Otto han hette? Läs mer vid albumet #44122 .

Kommentarer (6)

Peter Rydén

Jag har i min ägo funnit en bröllopsinbjudan för Ottos bröllop. Dessutom en för Axel Westerholms bröllop. De ligger just nu på http://magnificat.se/?p=210536 och om inget händer med den webbplatsen hoppas vi väl att de får ligga kvar där.
Caroline Mattsson

Om det finns någon som vet något om Otto Ferdinand Westerholm så är jag väldigt intresserad av det... Vad jag vet så emigrerade han till New York 27/4 1893 tillsammans med en Axel Konrad Westerholm. Vet ej om det var en bror eller kusin. Det kanske var flera, det vet jag inte. Jag tror att han ska ha någon bror som också emigrerade till Amerika och blev kvar där. Det skulle vara roligt att veta om det är så och om jag har några ev. släktingar kvar där. Är det nån som vet var jag vänder mig för att söka efter sådan information? Jättetacksam för svar.
Caroline Mattsson

Jag skrev att det var min morfars bror, men det ska vara min morfars FAR. Min mamma äger ett likadant kort.På baksidan av det står det: Compliment of Otto Westerholm Till a.p Andersson Oterby. Otto är barn till Jacob Reinhold Westerholm och hans maka Brita Lisa Johansdotter som sammanvigdes 13 november 1859. Otto hade en tvillingbror som hette Gustaf Anton men även systern Carl Agust (född 1861) och Hulda Ottilia (född 1864). Familjen bodde på Ollondalen i Östra Ed församling. Otto fick med sin fru, Hilma Andersson (född 27 februari 1871 på Sjösveden, Östra Ed församling) barnen: David Levi Henry (född 13/8 1904) Min morfar Vera Margit Elisabet (född 28/3 1906) Georg Karl Helmer (född 28/2 1908) David Oskar (tvilling1/12 1911) Eddy Oskar (tvilling1/12 1911)
Caroline Mattsson

Hejsan! Jag tycker jag känner igen kortet. Min mamma har flera liknande som är från Chicago. Jag tror även just denna person finns med i samlingen. Otto Ferdinand är min morfars bror(Henry Westerholm)Jag vet inte om mannen är just Otto.
Mikael Edberg

Vidare så är Johan Hansson far till Hjalmar Johansson. Även han flyttade 1892 till Lilla Askö från Eksgården.
Mikael Edberg

Otto Ferdinand Westerholm var dräng i Eksgården, Ytterby, St Askö under slutet av 1800-talet. Hjalmar Johansson var son till ägaren där och bodde vid denna tid hemma. Medan Hjalmar flyttade till Lilla Askö 1892 emigrerade Otto Westerholm till USA 1893. Han kom senare hem till Sverige och blev hemmansägare i Ytterby. (Från 1903). Om det är Otto som är på bilden vet jag dock inte.
Kommentar

Kan du identifiera en person på bilden? Ange då gärna källan till informationen.



Sök i Porträttfynd

Sök bilder utifrån motiv

Jämför med annat fotografi

Jämför med annat fotografi