judisk slaktforskning kurs

Har du judiska anor som du vill lära dig mer om? I vår startar Judiska släktforskningsföreningen i Sverige en kurs som ger en introduktion till judisk släktforskning i samarbete med Paideia folkhögskola i Stockholm. Det är bara några dagar kvar till sista anmälningsdagen, så om det är något för dig bör du anmäla ditt intresse direkt.

Kursen startar den 7 februari 2019 och omfattar sex torsdagkvällar klockan 18.00-21.00. Anmälan kan göras fram till och med den 1 december.

Kursen vänder sig både till nybörjare och till de som redan börjat söka sina anor. Du behöver inte ha släktforskat tidigare. Du får lära dig att söka både i digitaliserade svenska källor och källor i de länder där dina släktingar en gång levde. Till det kommer att du får tips på bra släktforskningsprogram, får lära dig litet om att tolka gamla handstilar och hur du delar dina resultat med andra släktforskare världen över.

Kursen ges i samarbete med Judiska Släktforskningsföreningen i Sverige och kursledaren är Thomas Fürth. Här kan du läsa mer och anmäla intresse.

thomas furth webbOm läraren
Thomas Fürth är ordförande i Judiska Släktforskningsföreningen i Sverige och har specialiserat sig inom centraleuropeisk judisk släktforskning. Thomas är docent i historia och har arbetat med framtidsstudier i över 30 år. Han har skrivit flera böcker och otaliga artiklar samt har en lång erfarenhet av att föreläsa och möta människor.

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Senaste nytt

En julklapp som räcker länge!

          Ge dig själv en julklapp som räcker länge! Behöver du lite tips och inspiration ...

Har du i källorna lyckats följa en anfaders vindlande arbetsvandringar? Eller har du ramlat på ett s...

Hur känns det egentligen att få se sitt verk i händerna på en rörd tävlingsdeltagare i bästa sändnin...

Bilden förestaller Carolina Mathilda Lundström som föddes den 28 mars 1870 i Marseilles, Frankrike. ...

Spelade din anmoder bandy i början av 1900-talet? Eller deltog någon av dina släktingar i bröd- och ...

Fler artiklar