skolklass bohulsans museum Läroverksklass i geografisalen 1923. Okänd fotograf/Bohusläns museum

Vill er förening erbjuda medlemmar och andra intresserade grund- och fortsättningskurser i släktforskning? Då är det hög tid att anmäla sig till Sveriges Släktforskarförbunds kursledarutbildning. Nästa går av stapeln i Hallsberg 9-10 februari 2019. 

Sveriges Släktforskarförbund inledde 2010 en satsning på utbildning i flera steg för dig som vill leda kurser. Utbildning är viktigt – inte bara för att lära sig hitta rätt i källorna, utan också för att höja kvaliteten på släktforskningen.

Utbildningen avser huvudsakligen att ge kunskaper och färdigheter i didaktik, det vill säga pedagogiska metoder för släktforskarkurser. Vana kursledare delar med sig av sina erfarenheter av praktiska problem. Fördjupningsmoment med didaktik ingår när det gäller källkritik och kyrkoarkivalier.

Här kan du läsa mer om utbildningen

Grundkurs i Hallsberg den 9-10 februari

Årets första kursledarutbildning är en grundkurs som välkomnar dig som vill bli kursledare och dig som redan leder kurser och som vill bättra på dina kunskaper.

Platsen är Hotell Stinsen, på Stortorget i Hallsberg och kursen pågår under två dagar, lördagen och söndagen den 9-10 februari.

Anmäl dig senast 18/1.

Här kan du läsa mer om kursen

 

Annonser