Högsommaren är en årstid då många är på resande fot och varför då inte besöka orter där man man har anor, för att lära sig mer om släkten? Första veckan i juli kommer en rad skånska orter i tur och ordning ta emot släktforskare under Släktforskarvecka Skåne.

Annons vecka 1 Nu har förra årets släktforskarvecka i Dalarna fått en skånsk motsvarighet – i Släktforskarvecka Skåne. Första veckan i juli 2019 kommer det att arrangeras släktforskaraktiviteter varje dag på många olika platser i Skåne.

Under veckan är det tänkt att besökare ska få hjälp av lokala kunniga släktforskare som under veckan via sina föreningar kan ge intressant information om människor, byar, arkiv, demonstrera olika hjälpmedel och annat. I programmet, som är under uppbyggnad hittar du redan aktiviteter för såväl erfarna släktforskare som nybörjare.

16 orter representerade

Veckan kommer både ha schemalagda och fria aktiviteter och guidning vid olika besöksmål.

Besökaren lägger upp sin vecka efter intresse och ett av syftena med arrangemanget är att man under veckan ska ha möjligheten att besöka flera olika platser kopplade till anorna och intresseområdena.

Orterna som representeras under veckan är: Lund, Hörby, Osbyholm, Hurva, Staffanstorp, Österlen, Ystad, Trelleborg, Hässleholm, Osby, Broby, Finja, Kristianstad, Klippan, Höganäs, Kävlinge.

Här kan du läsa mer om Släktforskarvecka Skåne

 

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Senaste nytt

Resultaten i tävlingen ÄttelÄGG har samlats in och alla vinnarna har blivit informerade. Hundratals ...

Släktforskardagarnas webbplats, www.sfd2019.se ligger just nu nere på grund av problem hos serverlev...

För många av oss släktforskare är texttydningen en utmaning och även för duktiga texttolkare kan det...

Veckans gravsten tillhör Sven Magnus Briggs, en av de drygt 3000 svenskar som deltog i det amerikans...

Våren tycks ha anlänt och det är hög tid att börja planera sommarens äventyr. Inte minst Släktfors...

Fler artiklar