Annie Pettersson

Medlem sedan 25 jan 2019
Profil uppdaterad 29 mar 2024
Gusum Sverige

Har släktforskat i ca 30 år, började forska på min makes sida från S:t Anna och Gryts skärgård, Öland,  Närke och Hälsingland. Därefter började en lång resa igenom tiden på min mormors mors sida i Ringarum och Gusum samt Nartorp och Skällvik. med ättlingar som arbetare,  Livgrenadjärer, båtsmän, präster, Valloner, Torpare, adel och kungar samt författare även Astrid Lindgren finns med bland ättlingar och släkt..

Jag fortsatte vidare på min mormors fars sida från Tryserum, Vråka, Skarpinge.  Jag har kommit så långt att jag sedan några år fått kontakten med den emigrerade släkten där ättlingar finns i Chicago och Michigan, av dem har jag fått mycket hjälp med min forskning då vi har gemensamt intresse för Släktforskning och Rötterna. 

Jag arbetar mycket systematiskt med ordningsinne och till hjälp andvänder jag mig av  Ancestery för att hålla ordning på forskningen men andvänder gärna Landsarkiven och Arkiv Digitals kyrkböcker och andra arkiv, om jag inte söker i USA  då är Ancestery bra, tycker deras app är bra då jag kan lägga in fotografier direkt som jag fotar när jag besöker släkt och byggnader och platser. Med över 8 000 poster och ca 6000 fotografier, dokument och källmaterial måste man ha ordning. Jag åtar mig inte att forska åt andra men hjälper gärna till med tipps och ideér, delar även bland ättlingar min forskning som nu när jag tagit DNA har jag funnit flera ättlingar i rakstigande led till Vråka släkten bl.a där min mm fm härstamar ifrån i rakt led. Nu har jag kommit in i ett stadium där jag försöker samanställa all Folkliv historia till en samlings bok med bilder för barn och barnbarn, det inte lätt då alla har sin berättelse och historia sen att särskilja verklighet mot skrönor är nog det svåraste att ta reda på sanningen bakom alla, fast små skrönor hör till.  Därför tycker jag att det är bra att följa alla Släktforum där man kan få en puzzelbit till det man söker. Sen alla övriga Forskare som är till stor hjälp.

Forskar i släkter:
Vråka släkten, Skarpinge släkten, Folkungaätten, Sven Jönsson Långaryd. Alexander Chapman Norfolk England 1576, LaPine Mackinac Michigan. Catansaro Perlermo Italien./Chicago
Forskar i socknar:
Vråka, Skarpinge, Tryserum, Hannäs, Ukna, Valdemarsvik samt Ringarum, Gusum, Nartorp/Börrum Skällvik, Söderköping, Tåby, Norrköping, Motala, Linköping.
Annan forskning:
Forskar även på emigranter i släkten från Ringarum till Chicago , Släktforskning av minnesmärken utav Riksantikvarieämbetet Chippewa indianer La Pain, Alexander Chapman 1576-1629.

Sök i Forskarkatalogen

Namn Ort Forskar i släkter Forskar i socknar

Senaste inläggen från Anbytarforum, Sveriges Släktforskarförbunds diskussionsforum för släktforskning. Utgivaren ansvarar inte för innehållet i inläggen i Anbytarforum.