Elisabeth Helldén

Medlem sedan 18 nov 2019
Profil uppdaterad 29 mar 2024
Örebro Sverige

Mormors äldsta syster gifte sig med en person från Björna i Västernorrland. De som har utvandrat från Västernorrland har bosatt sig i Kanada.

De i min morfars släkt som har utvandrat har landat i USA. Någon enstaka var missionär i Belgiska resp. Franska Kongo på 1800-talet.

Då min mormor och hennes släkt var från Skåne så finns det en del koppling till Danmark också. Ett led här kopplar dock till Norge.

En syster till min morfar gifte sig med en gotlänning. De utvandrade till USA, men kom så småningom hem och ligger begravda i Frödinge.

Forskar i släkter:
Lilliehöök samt von Krusenstierna vad gäller adelssläkter, Vasseur (från Bordeaux-trakten;valloner?); farfars släkt i Närke/Västmanland, farmors släkt på Öland, morfars släkt = Östergötland och Småland, mormors släkt Kristianstadsbygden samt deras syskon som har tentakler ut över hela Sverige via sina giften.
Forskar i socknar:
De flesta i Sverige. Just nu försöker jag att länsvis komplettera med dödsdatum på sådana som jag inte har haft det tidigare, samt samtidigt ev. giften. Jag har gjort det under cirka ett års tid och hålls nu på län Z.
Annan forskning:
DNA-forskning; dock inte lika flitigt.

Sök i Forskarkatalogen

Namn Ort Forskar i släkter Forskar i socknar

Senaste inläggen från Anbytarforum, Sveriges Släktforskarförbunds diskussionsforum för släktforskning. Utgivaren ansvarar inte för innehållet i inläggen i Anbytarforum.