Laila Edholm

Medlem sedan 16 oct 2021
Profil uppdaterad 29 mar 2024
Falun Sverige

Jag heter Laila Edholm och är född i Odensala socken i Sigtuna kommun, Stockholms län.

Bor sedan 2004 i Falun, är pensionär och ägnar i perioder mycket tid åt släktforskning. Inser att mina språkkunskaper är till nytta när jag t ex botaniserar i Riksarkivets samlingar med dagböcker på franska. 
Mitt senaste fynd har varit att hitta en försvunnen gammelmorbror till min man, vilken emigrerade till USA 1923. Men i övrigt finns min släkt samlad i socknarna mellan Stockholm och Uppsala. Har oxå vallongener på min farfars sida i Österbybruk, Gimo och Film.

Forskar i släkter:
Lundberg/Eriksson i Odensala, Sthlms län, Eklund-Nyström, vallonsläkterna Anjou, Bovin och Lemoine.
Forskar i socknar:
Odensala, Norrsunda, Vassunda, Knivsta, Husby-Ärlinghundra, Vidbo, Husby-Långhundra, Gottröra, Fasterna, Skokloster, vissa församlingar i Stockholms stad.
Annan forskning:
Försöker tyda en dom från den sista avrättningen vid Benstocken år 1829. Den kvinna som avrättades var anställd hos en anfader till mig i Odensala socken. Har börjat läsa drottning Hedvig Charlottas dagböcker på franska och är särskilt intresserad av vad hon skriver om Axel von Fersen. Finns en uppfattning att en anfader till min morfar var med Sophie von Fersen på Steninge slott när hon utklädd till piga hämtade sin bror i Stockholm efter mordet.

Sök i Forskarkatalogen

Namn Ort Forskar i släkter Forskar i socknar

Senaste inläggen från Anbytarforum, Sveriges Släktforskarförbunds diskussionsforum för släktforskning. Utgivaren ansvarar inte för innehållet i inläggen i Anbytarforum.