Tärna kyrkogård

Sala kommun, Västmanlands län

5 gravstenar inventerade
Karta: Ladda upp karta över kyrkogård
Förvaltning: Kumla, Tärna och Kila församlingar
Bokad av: Lilian Perers (2017-05-30)

Om begravningsplatsen/kyrkan

 

Tärna kyrkas torn med sin höga spira och sina fyra små tornspiror syns över bygden och den ligger vackert belägen vid fälten efter vägen mellan Sala och Enköping.

Tärna kyrka
Tärna kyrka är unik så tillvida att år 1898 omgestaltades kyrkan så mycket att den måste betecknas som en helt och hållet ny byggnad och kyrka. Kyrkan är byggd i den då så populära nygotiska stilen. Trots att cement gärna användes vid den här tiden, kom det inte att användas till Tärna kyrka. Här användes endast naturmaterial.
 
I kyrkorummet finns ett träaltare och på det står ett träkrucifix. Det finns också ett vackert träkrucifix från 1300-talet, då det med sannolikhet låg en medeltida stenkyrka här.
I kyrkan finns också en imponerande ljusängel som den lokale konstnären Bo-Åke Adamsson gjort. Han har även målat en tavla som finns kyrkan.
 
Vi vill att Tärna kyrka som vara en plats där människor ska finna ro och stillhet, men också glädje och lovsång. En plats där ljus, bön och lovsång möts i dåtid, nutid och i framtid.
 
Tärna kyrkogård
Kyrkogården är de dödas viloplats. Vi vill att besökare ska få en känsla av värdighet, helighet och vila. Det finns både minneslund och urnlund. Urnlunden skuggas vackert av en lind. Runt Tärna kyrka och kyrkogård bildar lindar en vacker mur. 
Varmt välkomna att besök Tärna kyrka och kyrkogård.