Få tycks ha missat att Sveriges dödbok 7 har släppts i Sveriges Släktforskarförbunds nätbokhandel, Rötterbokhandeln. Under de två första timmarna har det kommit in beställningar på närmare 2 000 exemplar av Dödboken.

– Trycket har varit jättestort. Redan minutrarna hade hundratals personer beställt den nya dödboken. Det är nästan lite nervöst, vi har tryckt upp många dödböcker men måste nog lägga in en ny beställning till tryckeriet snart så att de inte tar slut på lagret. Vi vill ju absolut inte att någon ska bli utan en efterlängtad julklapp, säger Charlotte Thomasson på Sveriges Släktforskarförbund.

Fler släpp

gamla sjukdomsnamnMen det är faktiskt inte bara Dödboken som släpps i dag. Gamla tiders sjukdomsnamn, en modern uppföljare av boken “Svenska sjukdomsnamn i gångna tider” av Apotekaren Gunnar Lagerkranz är en annan dagsfärsk nyhet i Rötterbokhandeln.

Författaren Olof Cronberg, läkare och släktforskare, har tagit ett nytt grepp och rett ut de frågetecken som släktforskare ofta träffar på i sin forskning beträffande sjukdom och död.

Förutom en omfattande ordlista, finns sjukdomsbeskrivningar med beskrivningar av både äldre och moderna behandlingsmetoder.

Du hittar boken här

Släktforskarnas almanacka till SHF:s prenumeranter

Alla som prenumererar på tidningen Släkthistoriskt Forum har fått en tidig julklapp i år – Släktforskarens almanacka 2019 med viktiga släktforskardatum att hålla reda på. Almanackan är i A4 storlek och går att hänga på väggen och den innehåller historiska bilder för varje månad.

Är du inte prenumerant? Lugn! – Beställer du du en prenumeration innan årsskiftet via det här formuläret så får du almanackan på köpet (gäller så långt lagret räcker). Den skickas direkt hem till dig någon vecka efter att du gjort beställningen. Glöm inte att bocka i att du vill ha almanackan i formuläret!

Almanackan finns även till försäljning i Rötterbokhandeln. Du hittar den här

 

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Senaste nytt

En julklapp som räcker länge!

          Ge dig själv en julklapp som räcker länge! Behöver du lite tips och inspiration ...

Har du i källorna lyckats följa en anfaders vindlande arbetsvandringar? Eller har du ramlat på ett s...

Hur känns det egentligen att få se sitt verk i händerna på en rörd tävlingsdeltagare i bästa sändnin...

Bilden förestaller Carolina Mathilda Lundström som föddes den 28 mars 1870 i Marseilles, Frankrike. ...

Spelade din anmoder bandy i början av 1900-talet? Eller deltog någon av dina släktingar i bröd- och ...

Fler artiklar