filosof wellcomeEtsning av L. Surugue, 1753/Wellcome Collection.
Alla dyker vi någon gång på en riktigt svår nöt att knäcka i släktforskningen. Som tur är dyker några av de vassaste gåtlösarna ibland upp i vårt magasin Släkthistoriskt Forum, där de hjälper läsarna vidare med sina släktforskningsmysterier. Så ställer du din fråga!

Nu kan du få chansen att få nya idéer om hur du kan lösa din släktforskargåta genom Släkthistoriskt Forum. Tidningens expertpanel är mästare på att hitta ovanliga arkivpärlor, tyda gammal handskrift och klura ut nya vägar genom släktforskningens källor. Nedan kan du läsa mer om hur du ställer din fråga.

Frågetips

Chanserna att det är just din fråga som besvaras i tidningen ökar om du tänker på följande:

  • Håll gärna frågan så allmän som möjligt. Till exempel en fråga som "Vem var min farfars far..." kanske inte är av intresse för så många fler än frågeställaren. Om frågan i stället formuleras "Hur hittar jag uppgifter om..." eller "Var ska jag leta efter..." kan den sakkunniges svar troligen hjälpa fler med liknande problem.
  • Det är också bra om du håller din fråga så kort som möjligt. Ge den bakgrundsinformation som är nödvändig och i korta drag. Samt försök att hålla dig till en frågeställning.
  • Ordentliga källhänvisningar till de uppgifter du redan känner till är förstås a och o.

Observera att din fråga kan komma att kortas eller omformuleras något innan publicering.

Mejla din fråga till redaktor@rotter.se och uppge "Släktforskargåtan" i ämnesraden. Med lite tur är det just din gåta som väljs ut och besvaras i tidningen.

Inte prenumerant?

Vill du komma anfäderna och anmödrarna lite närmare? Är du nyfiken på nya källor och tekniker? Då ska du prenumerera på Släkthistoriskt Forum, tidningen för alla släktforskare.

Du får en årsprenumeration på magasinet för prisvärda 349 kronor

Här kan du läsa mer om alla prenumerationsalternativ5_nummer_liggande_webb.jpg

Annonser