massbild 2022 webbFörra året var Skövde värd för Släktforskardagarna och nu till helgen är det Östersunds tur att husera den stora släktforskarmässan. Foto: Olle Söderström.
Nu är det knappt en vecka kvar tills årets släktforskardagar startar. I Östersund gör man sig redo för att under helgen ta emot släktforskare från när och fjärran. Ta en titt på det fullspäckade programmet, så att du inte missar någonting spännande!

Du som har planerat in ett besök på årets Släktforskardagar i Östersund kan se fram emot att få botanisera bland trettiotalet utställare och att få välja bland närmare fyrtio spännande föreläsningar. Redan utanför Folkets hus i Östersund, där släktforskarmässan kommer att hålla hus, möts besökarna av en lokal marknad med mat och hantverk.

Föredragen, som kommer att hållas parallellt i fyra olika lokaler, spänner över ett vitt geografiskt fält. I Jämtland har man genom århundradena knutit kontakter och bildat familjeband över nationsgränserna, något som många av föredragen knyter an till. 

Den som förköper sin biljett till mässan har också möjlighet att förboka plats på föredragen för 20 kr/st. Här förköper du biljett och förbokar föredrag.

Läs mer om föredragen här

Internationellt bland utställarna

Bland utställarna hittar vi representanter för flera släktforskningsföretag och föreningar utanför Sveriges gränser. Bland andra kommer du kunna besöka Family Tree DNA från USA, Finlands släkthistoriska förening, Estlandssvenskarnas kulturförening, Ancestry från Irland, Slekt og Data Sør-Trøndelag från Trondheim i Norge, Geneanet som är baserat i Paris, representanter från Tyska släktforskningsorganisationer och Ålands Emigrantinstitut, Mariehamn.

På Släktforskardagarnas hemsida hittar du all information du behöver för att kunna planera ditt besök såsom hur du hittar dit, var du kan parkera, föredragsschema, utställarlista och mycket mer.

Planera ditt besök på sfd2023.se 

produkter sfd 2023Sveriges Släktforskarförbunds monter

Strax innanför entrén kommer du att hitta Sveriges Släktforskarförbunds monter. Här möts mässbesökaren handböcker, databaser och annat släktforskningsmaterial och som vanligt kommer det att erbjudas mässpriser på många av förbundets populära produkter. 

Det kommer även att bli boksläpp, förmånliga prenumerationserbjudanden och en klurig tävling med fina priser.

Mer detaljerad information om förbundets monter och mässerbjudanden kommer att läggas ut här på Rötter lite längre fram. Håll utkik!


Släktforskardagarna 2023

I år hålls Släktforskardagarna i Östersund den 26-27 augusti. Arrangörer är Jämtlands Lokalhistoriker & Släktforskare med stöd av Sveriges Släktforskarförbund. Huvudsponsor är Arkiv Digital.

Aktuell information finns att hitta på Släktforskardagarnas hemsida sfd2023.se.

 

Annonser