Studio 65 webbStudio 65 är en talkshow om seniorlivets prövningar och glädjeämnen med Kattis Ahlström, Anders Palmgren och ständig bisittare professor Ingmar Skoog. Foto: José Calvente.
UR-programmet Studio 65 har nyligen haft släktforskning som ämne. I talkshowen delar bland andra Ted Rosvall med sig av goda råd kring olika släktforskningstekniker.

Varför börjar vi släktforska? Och hur går man till väga? Det är några av frågorna som besvaras av expertpanelen i UR-programmet Studio 65, en talkshow om seniorlivets prövningar och glädjeämnen.

Ted Rosvall gästar

ted rosvall 2018Ted Rosvall. Foto: Sveriges Släktforskarförbund.En av experterna är Ted Rosvall, släktforskare, författare, skribent och bland annat känd från SVT:s Vem tror du att du är?

En annan av gästerna är Inger Olausson, forskare på Uppsala universitet och hängiven släktforskare, som delar med sig om sitt stora intresse för att samla in berättelser från nyfunna släktingar i USA.

Inger Lundin, redaktör och skrivcoach kommer med en annan vinkel: Att skriva om sitt liv. Kanske ett underlag för kommande generationers släktforskning?

Se avsnittet i UR Play

Senaste nytt