marknad bonad halland webbSkördetid i Rötters kalendarium. Här syns tre stolta kålodlare från tiden kring sekelskiftet 1900. Foto: Carl Victorin/Västergötlands museum.
I Rötters kalendarium har det nu, lagom till hösten har gjort sin entré, fyllts på med en massa spännande släktforskningsaktiviteter.

Här finns något för alla, både erfarna och nybörjare. Välkommen på alltifrån dna-café till skördemarknad med den lokala släktforskarföreningen på plats.

I Rötters kalendarium hittar du alla möjliga aktiviteter för släktforskare: Utflykter, föredrag, öppna hus och kurser som vänder sig till både föreningsmedlemmar och nyfiken allmänhet.

En hel del av aktiviteterna är helt kostnadsfria och öppna för alla. Andra kan du delta i till en avgift, som sällan överstiger självkostnadspriset.

Många föreningar erbjuder kvällsaktiviteter, som gör det möjligt att delta efter arbetstid. Här är några exempel på vad de närmaste dagarna kommer att bjuda på:

Kvällsöppet för alla

Imorgon tisdag (den 24 september), håller Ystadbygdens Släkt- & Bygdeforskarförening kvällsöppet café i Sjöbo med släktforskning och dna på menyn. Tips och råd hur du kommer vidare i släktforskningen och hjälp med att tolka dna-matchningarna utlovas. Här kan du läsa mer och anmäla intresse: Kalendarium (rotter.se)

Samma kväll håller Södertälje Släktforskarförening öppet hus med möjlighet till forskning i många olika databaser och hjälp från erfarna föreningsmedlemmar. Läs mer om det här: Kalendarium (rotter.se)

Du som har vägarna förbi Skövde kan passa på att få inspiration och goda råd av Skövde Släktforskarförening, som har en egen monter på Seniormässan, som även den går av stapeln imorgon. Läs mer om det här: Kalendarium (rotter.se)

Skördefest och soldater

I stort sett varje dag hålls liknande aktiviteter, öppna hus, släktforskningscafén och föredrag, öppna för alla eller för föreningsmedlemmar över hela landet. Under veckan som på helgen.

I Hjo kommer till exempel medlemmar i Hjo-Tibro Släktforskarförening denna lördag att närvara på skördefesten, som hålls i Kulturkvarteret. Läs mer här: Kalendarium (rotter.se)

Gästriklands Genealogiska Förening håller en öppen lördagsträff på temat soldater i släkten. Fika finns till självkostnadspris. Läs mer här: Kalendarium (rotter.se)

Gå till Kalendariet

Senaste nytt